Basisschooldirecteurs in gesprek over leiderschap met Nederlandse collega’s tijdens uitwisseling

Donderdag 30 en vrijdag 31 mei 2024 bezocht een delegatie Nederlandse basisschooldirecteurs onze scholengroep. Kristof Willaert, directeur van een basisschool in Utrecht, is een oud-leraar van onze eigen Conscienceschool. Het is op zijn initiatief dat deze uitwisseling plaatsvond. De focus van de uitwisseling lag op leiderschap en onderwijsvernieuwing.

Op donderdag bezochten de directeurs Leefschool De Vlieger, Basisschool Europa en basisschool Conscience. Ze kregen een rondleiding waarna er een terugkoppelmoment met de directie en zorgcoördinator was. Vrijdag vond er een gesprek plaats tussen een aantal van onze eigen directeurs en de Nederlandse delegatie, met als centrale thema leiderschap.

De Nederlanders waren onder de indruk van de diversiteit aan visies en persoonlijkheden binnen onze scholen.

‘Jullie hebben een aantal sterke madammen staan aan het hoofd van jullie scholen. Complimenten voor jouw team. Heel mooi om te zien hoe iedereen anders is in visie en in karakter, maar dat er toch een hele mooie samenwerking is tussen de mensen. Dat was op vrijdag heel duidelijk te merken in het gesprek.‘, aldus Kristof Willaert.

Dit soort grensoverschrijdende uitwisselingen laten zien hoe waardevol het is om af en toe eens over het muurtje te kijken en van elkaar te leren.