Scholengroep 13 Zuid-Limburg op bezoek

Maandag 25 maart 2024Vorige week kwamen de directies van Scholengroep Zuid-Limburg op een 3-daagse naar Oostende. Naast enkele ontspannende activiteiten op woensdag en donderdag, brachten ze vrijdag een bezoek aan enkele scholen van Scholengroep Stroom.

In de voormiddag kregen ze een uiteenzetting van directeur Barbara Himpens over het Ensorinstituut gevolgd door een rondleiding in de Box met o.a. de theaterzaal, de technische ateliers. Daarnaast werd ook het duaal leren toegelicht. In de namiddag werd in Bredene Basisschool Europa en Middenschool Bredene uitgebreid voorgesteld door directies Brenda Linskens en Tanya Lusyne. Hier werd de nadruk gelegd op de innovatieve school en het concept van co-teaching.

Dergelijke uitwisselingen zijn van onschatbare waarde, omdat ze de kans bieden om andere scholen en scholengroepen te verkennen, elkaar te inspireren en best practices te delen. Het is in elk geval hartverwarmend om de enthousiaste feedback van de collega’s uit Limburg te horen.

“Wij hebben alvast erg genoten van de bezoeken. Natuurlijk hebben we vol bewondering gekeken naar de prachtige infrastructuur, maar de helderheid en eerlijkheid waarmee de directies ons hebben toegesproken was zo verfrissend. Onze collega’s vonden de uitdagingen zeer herkenbaar. We hebben heel wat inspiratie kunnen opdoen!”