5000 boeken op de nieuwe Boekenzolder van Beweegschool De Puzzel

Dinsdag 19 maart 2024 – Vorige week werd de gloednieuwe Boekenzolder van Beweegschool De Puzzel campus Meiboom geopend.

De opening vond plaats in het kader van de jeugdboekenmaand, met als thema sport en spel. Brent Gabriël en Jonas Vinck, twee spelers van KVO, waren erbij en lazen voor aan de kinderen van het eerste en derde leerjaar.

De Boekenzolder is een initiatief van de school om het belang van lezen te benadrukken. “Met de Boekenzolder willen we het leesplezier van onze leerlingen vergroten en hen de vrijheid geven om op elk moment van de dag te genieten van een boekenomgeving,” aldus de directeur Winny Boey van GO! Beweegschool De Puzzel.

De Boekenzolder biedt een gevarieerd aanbod van zo’n 5000 boeken voor jong en oud, waaronder leesboeken, informatieboeken, strips, voorleesverhalen en luisterboeken.

Tijdens de jeugdboekenmaand vinder er verschillende activiteiten plaats, waaronder auteurslezingen in de Bibliotheek van Oostende en voorleessessies door ouders in zowel het Nederlands als de thuistaal van de kinderen. Als afsluiter van de jeugdboekenmaand is er een parcours met bewegingsopdrachten rond lezen en boeken gepland.

Foto door Jeffrey Roos