Geslaagde 2de editie van Onderwijs Jobbeurs

Vorige week donderdag, op 29 februari, organiseerden we, in samenwerking met VDAB en het Economisch Huis van Oostende, met succes de tweede editie van de Onderwijs Jobbeurs in de eventzaal van KV Oostende. De beurs gaf werkzoekenden die een carrière in het onderwijs ambiëren de kans om rechtstreeks in contact te komen met onze meer dan 30 basis- en secundaire scholen in regio Oostende, Koekelare, Gistel, Oudenburg, Bredene, Eernegem en Middelkerke.

Met deze jobbeurs laten we werkzoekenden op een laagdrempelige manier proeven van de diversiteit aan jobs binnen onze Scholengroep. Zo konden we een pak enthousiastelingen die voor de klas willen staan verwelkomen: werkzoekenden die reeds hun onderwijsdiploma op zak hebben, zij-instromers uit de privésector, maar ook (kleuter)onderwijzers en leerkrachten die in het kader van jobrotatie eens de mogelijkheden in een andere school of scholengroep willen verkennen. Ook laatstejaarsstudenten waren welkom. We bieden hen trouwens mooie kansen door hen in hun laatste jaar al een contract aan te bieden en zo werkzekerheid te beloven bij hun afstuderen.

Jobbeurs stroom

Zestig sollicitaties op één avond

Door direct in contact te komen met directie en medewerkers van scholen konden bezoekers hun cv’s persoonlijke overhandigen en uit eerste hand informatie krijgen over de beschikbare vacatures en de vereisten voor elke functie. Tijdens het evenement werden daarnaast in totaal ook een 60-tal sollicitaties centraal geregistreerd. Dit maakt dat de scholen bij openstaande vacatures op een heel efficiënte manier de juiste mensen met het juiste diploma kunnen bereiken. Bovendien zorgt dit voor een duidelijk overzicht van de interessegebieden en behoeften van werkzoekenden, wat helpt bij het stroomlijnen van het wervingsproces.

Ook voor wie niet voor de klas wil staan

De scholengroep telt meer dan 2700 medewerkers waardoor we één van de grootste werkgevers in de regio zijn. Op dit moment heeft Scholengroep Stroom een 40-tal vacatures beschikbaar. Naast onderwijspersoneel zoekt de scholengroep ook geregeld opvoeders, kinderverzorgers, administratief medewerkers, leerlingbegeleiders, paramedici en mensen die ambitie hebben om als middenkader en directie te fungeren.