Leerkrachten Ter Zee en De Zeeparel kunnen vanaf volgend schooljaar op internationale uitwisseling

Drie enthousiaste leerkrachten van de school ‘El Carmen’ in Baskenland, genaamd Arkaitz, Markel en Jon, brachten op vrijdag 17 mei een bezoek aan Ter Zee en De Zeeparel in het kader van hun Erasmus+ programma. Hun missie was duidelijk: best practices verzamelen om mee terug te nemen naar Spanje.

Arkaitz, Markel en Jon, leerkrachten van de school 'El Carmen' in Baskenland.

Tijdens hun bezoek werden verschillende onderwerpen besproken, waaronder handelingsplanning met speciale aandacht voor evaluatie, methodieken gericht op socio-emotionele zorgvragen, groenonderhoud… Zowel de leerkrachten als de leerlingen waren enthousiast en gingen actief in gesprek.

Internationale uitwisseling voor eigen leerkrachten via Erasmus+

In navolging van dit inspirerende bezoek zal Ter Zee en De Zeeparel vanaf het komende schooljaar dezelfde mogelijkheden bieden aan haar eigen leerkrachten. Vanaf het schooljaar 2024-2025 zullen leerkrachten de kans krijgen om via ERASMUS+ hun horizon te verbreden en nieuwe onderwijsculturen te ervaren.

“Erasmus+ heeft zich bewezen als een succesvol programma voor Europese internationale mobiliteit,” aldus Ann Van Riet, directeur van SBSO Aan Zee. “Voor ons markeert dit het begin van ons eigen project voor job shadowing.”

Met dit initiatief zet Ter Zee en De Zeeparel een belangrijke stap naar een internationaal geori├źnteerde en professioneel ontwikkelde onderwijsomgeving.