Olympus biedt Eduskate aan in samenwerking met Push Skate Acamedy: kiezen voor richting Latijn- Skaten? In deze school kan het vanaf volgend schooljaar

Olympus, de sportcampus van Athena, gaat nauw samenwerken met de Push Skate Acamedy. Vanaf volgend schooljaar kan je er pakweg Latijn-Skaten gaan studeren, want de school biedt straks als eerste in Vlaanderen skaten aan in het opleidingsaanbod.

GO! Athena Oostende startte zes jaar geleden de Edusport-opleidingen op. Bedoeling was om onderwijs en sport op een evenwichtige manier te combineren. De opleidingen vloeiden voort uit de samenwerkingen met BC Oostende en KV Oostende. “De achterliggende idee is altijd geweest dat het onderwijs centraal staat, aangevuld met sportspecifieke lessen. Wie op onze school voor Edusport kiest, houdt alle opties open voor de toekomst. Je wordt in niets beperkt, én wordt beter in je sportdomein”, zegt directeur Lars Wallaeys. KVO-spelers Jelle Bataille en Robbie D’haese en ex-KVO’er Rocky Bushiri zijn bekende profvoetballers die school liepen in Olympus. Ook bij BCO Oostende spelen er (ex-)leerlingen van de school. De succesvolle structuur, die werd opgericht voor voetbal en basketbal, werd later ook toegepast op andere sporten. Zo kan je in Olympus onder andere kiezen voor zwemmen, waterpolo, trampoline, gymnastiek, volleybal, en tennis. Vanaf volgend schooljaar komt daar nog een nieuwe – en de meest opvallende – sporttak bij: skaten. In samenwerking met de Oostendse Push Skate Academy wordt de opleiding Eduskate aangeboden. “Als school moet je inspelen op wat er leeft in je stad en bekijken wat de opportuniteiten zijn. Skaten is daar een mooi voorbeeld van. Als Oostendenaar mag je best fier zijn op wat Skate Push Academy vandaag doet. Voor onze school zijn zij de ideale partner om Eduskate te lanceren”, zegt Lars Wallaeys. De Push Skate Academy werd pas in 2016 opgericht door enkele bevriende skaters. Wat begon met de organisatie van enkele kampen, is uitgegroeid tot een sportclub met 150 leden en vijftien gediplomeerde trainers. “Oostende heeft altijd al talent gehad in de skatescene”, zegt voorzitter Levi Vermote. “Met de oprichting van Push wilden we de jonge gasten de structuur aanbieden die onze generatie nooit heeft gehad. Door nu samen te werken met Olympus, kunnen we nog een stap verdergaan”, zegt voorzitter Levi Vermote. Dat er talent zit in Oostende bewees Noah De Jaeger (10) nog recent. Hij behaalde zilver op het Belgisch kampioenschap. “Maar er lopen hier nog wat talenten rond. Skaten is straks voor het eerst een Olympische sport. We merken dat de populariteit enorm stijgt. Dat de school interesse toont in onze sport, maakt ons nog enthousiaster”, aldus Levi.
Olympus is de eerste school in Vlaanderen die skate-opleidingen aanbiedt in het lesprogramma. Het gaat om vier lesuren per week. De lessen zullen plaatsvinden in skatepark De Veiling met trainers van de Push Skate Acamedy. Op donderdag 20 februari wordt om 18 uur een infosessie georganiseerd in Pegasus.

Artikel verschenen op de website van Het Nieuwsblad