Schoolteam Da Vinci Koekelare verwent leerlingen tijdens allereerste Da Vinci Dag

29 april 2024

Het schoolteam van Da Vinci Atheneum Koekelare van scholengroep Stroom zorgde afgelopen vrijdag 26 april voor een leuke en ontspannende dag voor alle leerlingen alvorens ze in rechte lijn naar de eindexamens gaan.

Gezond ontbijt en ongewone sportactiviteiten

De dag startte met een gezond ontbijtbuffet voor alle leerlingen in de eetzaal van de school. ‘Een gezond ontbijt is het begin van een geslaagde dag. Dat leren de leerlingen bij ons in de les, maar wij gaan hier graag verder dan enkel de theorie’, zegt Sharon Vandendriessche, waarnemend directeur van het Da Vinci Atheneum. ‘Het is belangrijk dat leerlingen fris en monter achter de schoolbanken zitten, de energie die ze daarvoor nodig hebben halen ze onder andere uit een gevarieerd ontbijt.’

Na het ontbijt genoten de leerlingen in groepen van een ganse dag sport en spel. Het volledige schooldomein werd omgetoverd tot een leuk parcours met eerder ongewone sportactiviteiten: Archery Tag, Highland Games, een hindernisbaan van 20 meter, een opblaasboxring, discgolf, bootcamp enz.

gezond ontbijt
Gezond ontbijt op allereerste Da Vinci Dag.

Gefinancierd met opbrengst quiz

In januari organiseerde een werkgroep van het Da Vinci Atheneum een heuse algemene kennis quiz. Maar liefst 50 ploegen uit alle windstreken namen hieraan deel. De opbrengst daarvan wordt nu integraal gebruikt om deze dag te kunnen organiseren. Op deze manier volgt er geen grote factuur voor de ouders van onze leerlingen. “Wij vinden het belangrijk dat al onze leerlingen kunnen deelnemen aan onze activiteiten en uitstappen, want ‘alleen samen kun je groots worden’”, sluit de waarnemend directeur af.

Benieuwd naar Da Vinci Koekelare? Neem een kijkje op de schoolwebsite  of kom langs op de infomiddag op zaterdag 29 juni tussen 10 en 13u.

Tags: