Starters van Scholengroep Stroom leren elkaar kennen tijdens startersevent

Op donderdag 5 oktober werden de starters bij Scholengroep Stroom tijdens het startersevent warm onthaald door het team aanvangsbegeleiders. Na een plenair informatief gedeelte, leerde iedereen elkaar beter kennen met een hapje en een drankje.

Centraal team van aanvangsbegeleiders

Alle nieuwe medewerkers met een pedagogische of zorgende taak, zoals onder meer leerkrachten, orthopedagogen, kinderbegeleiders en leerlingenbegeleiders worden tijdens hun eerste werkjaar aan de Scholengroep begeleid door één van de aanvangsbegeleiders.

Chris Vandecasteele, algemeen directeur Scholengroep Stroom: “In het verleden werd de begeleiding per school georganiseerd. Sinds een aantal jaar organiseert Scholengroep Stroom de aanvangsbegeleiding centraal, waardoor een team van 6 coaches voltijds beschikbaar zijn om startende medewerkers te begeleiden.”

Het team bestaat uit mensen met jarenlange ervaring in het onderwijs.

“De aanvangsbegeleiders zijn dan ook goed geplaatst om een luisterend oor, een oppeppend gesprek of ondersteuning te geven bij het zoeken naar antwoorden of werkmethodes.”, aldus Sylvie Verschoote, coördinator van de aanvangsbegeleiders.

150 nieuwe medewerkers

Dit schooljaar startten in totaal 150 nieuwe medewerkers aan GO! Scholengroep Stroom. Het gaat over een mix van pas afgestudeerden, zij-instromers en mensen die vroeger al eens in het onderwijs tewerkgesteld waren.

Onze scholengroep omvat 17 basisscholen, 14 secundaire scholen, een centrum voor leerlingenbegeleiding (CLB), 1 internaat en 5 kinderdagverblijven in Oostende, Middelkerke, Bredene, Oudenburg, Gistel, Eernegem en Koekelare. In totaal zijn er bij Stroom zo’n 2700 mensen aan de slag voor 10 300 leerlingen.

Tags: