Athena Oostende heeft accreditatie te pakken tot 2027 voor Erasmus+ projecten

Athena Oostende doet al enige tijd uitwisselingsprojecten in het kader van Erasmus+ waarbij elke aanvraag tot goedkeuring elk jaar opnieuw onderbouwd moet worden. De school kreeg nu een accreditatie om Erasmus+ projecten op te starten tot 2027.

Athena heeft dit jaar vijf lopende projecten in het kader van Erasmus+. Vorige week ontving de school nog een aantal leerkrachten en een directeur uit Calabrië (Italië) en trokken tien leerlingen met hun taalleerkrachten naar Spanje. Maandag worden dan weer tien leerlingen en drie leerkrachten verwacht uit Berlijn.
Elk jaar opnieuw was het een hele administratieve rompslomp om de aanvraag tot goedkeuring te onderbouwen. Dat is nu niet meer nodig. Althans niet tot 2027. “Een aanvraag voor een nieuw budget voor mobiliteitsactiviteiten is dan voldoende”, zegt Joke Borra, die het project coördineert samen met Lies D’hoedt.

Multilaterale projecten
Buiten de accreditatie bestaat er nog steeds de mogelijkheid om multilaterale projecten aan te vragen met verschillende partnerschappen die niet noodzakelijk met de thema’s van de accreditatie verbonden zijn, wat ook nog een zee aan mogelijkheden biedt.
In de toekomst wil Athena met de werkgroep Internationalisering/Erasmus+ de focus leggen op algemeen welzijn op school, accent op talent en Europees burgerschap. De werkgroep streeft er naar om op vijf jaar tijd zeker 230 leerlingen te hebben uitgestuurd alsook 69 personeelsleden.

Artikel verschenen in Het Nieuwsblad

Tags: