De Vloedlijn is dé Fietsschool van de stad: “School gaat op zoek naar oplossingen voor elke leerling”

Alle Oostendse scholen konden dit jaar opnieuw deelnemen aan de wedstrijd ‘Fietsschool van Oostende’. De jury koos uiteindelijk voor Buitengewoon basisonderwijs De Vloedlijn op basis van kwaliteitscriteria en originaliteit.

Het stadsbestuur wil met de wedstrijd de fiets positief in de kijker zetten en scholen aanmoedigen om hun fietsbeleid verder uit te bouwen. “Er zijn na drie edities al heel wat fietsvriendelijke scholen”, zegt schepen van Mobiliteit, Björn Anseeuw (N-VA).
De scholen moesten via hun deelname hun fietsbeleid toelichten én een originele fietsactie organiseren. Een jury met vertegenwoordigers van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV), de dienst Verkeersbeleid van de Lokale Politie en de cel Mobiliteit van Stad Oostende kozen 1 winnaar en twee laureaten.

Oplossingen
“De Vloedlijn gaat actief op zoek naar leuke vernieuwingen en organiseren originele acties, zoals een fietsdriedaagse voor de leerlingen van het zesde leerjaar”, duidt schepen van Onderwijs, Natacha Waldmann (Groen), de keuze van de jury. “De school gaat telkens op zoek naar oplossingen op maat voor elke leerling, zodat ook de kwetsbare leerlingen mee de verplaatsingen met de fiets kunnen maken. Zo kocht de school recent elektrische bakfietsen aan om leerlingen mee te vervoeren.”
Spelers van KV Oostende, Robbie D’Haese en Anton Tanghe, gingen de beker overhandigen op de school. VTI Oostende en Go! Basisschool de Puzzel zijn de twee laureaten.

Artikel verschenen in Het Nieuwsblad