Huis aan Zee verkoopt unieke kerstkaarten

Steunkring Huis aan Zee ontwierp dit jaar een pakket van zes wenskaarten voor de feestdagen. De kaarten zijn tot stand gekomen door de samenwerking van de kinderen van Huis aan Zee, en kunstenaar Ruben de Kievith (KIF Arts) uit Oostende.

Huis aan Zee is een voorziening in De Haan waar kinderen en jongeren van drie tot en met eenentwintig jaar wonen wanneer dit thuis (deels) niet meer kan. Deze kinderen en jongeren met gedrags-, emotionele en/of ontwikkelingsstoornissen worden extra ondersteund op sociaal, medisch, pedagogisch en psychologisch vlak. “Steunkring Huis aan Zee vervult de rol van financiële motor, die met acties zoals deze wenskaarten tal van zaken mogelijk maakt voor de kinderen, zoals activiteiten, kampen, hobby’s en spelmateriaal”, zegt Mike de Kievith, broer van de kunstenaar en opvoeder in Huis aan Zee.

Alternatief voor Warmste Week

In Huis aan Zee leven de kinderen in negen leefgroepen. Uit verschillende leefgroepen werd een tekening geselecteerd en op een kaart gezet. Veelzijdig kunstenaar Ruben voorzag elke kaart van een omkadering. “We hadden een quiz gepland, we smeedden plannen om een mega-event te organiseren voor gezinnen en er is dit jaar ook geen Warmste Week om centen binnen te halen”, zegt Mike. “We zochten naar een alternatief en vonden die in kerstkaartjes. De opbrengst gaat integraal naar onze leefgroepen zodat ze leuke activiteiten kunnen doen.”

Een pakje van zes kerstkaarten kost zeven euro en kan besteld worden via www.steunkringhuisaanzee.be/winkel.

Artikel verschenen op de website van Het Nieuwsblad