Jongeren mogen historische Abdijhoeve verder renoveren: “Gedroomde locatie om een stiel te leren”

Voor de renovatie van de Abdijhoeve zet het stadsbestuur van Oudenburg de samenwerking met Buso Ter Zee verder. De vorige werken werden positief onthaald.

De renovatie van de Abdijhoeve is een van de grootste projecten van het stadsbestuur deze legislatuur. De Abdijhoeve moet een belevingslocatie worden, met onder andere een ceremoniezaal en twee horecazaken in de historische vleugel. In het voorjaar van 2020 werd al samengewerkt met een klas van Buso Ter Zee die instond voor de gevelreiniging en de kwaliteitscheck van de buitengevel.
“Bij het begin van het nieuwe schooljaar werd beslist om de goede samenwerking tussen de school en de stad verder te zetten”, zegt burgemeester Anthony Dumarey (Open VLD). “In het voorjaar van 2020 hebben we goed samengewerkt met een klas van schilders in opleiding. Met spijt in het hart moesten de leerlingen noodgedwongen hun activiteiten staken door de uitbraak van het coronavirus en de daarbij horende lockdown.”

Minstens één klas

“Nu de scholen opnieuw opgestart zijn, is er meteen contact geweest met de school”, aldus nog Dumarey. “Vanaf half oktober zal er opnieuw minstens één klas actief zijn op de Abdijhoevesite, om de gevels verder af te werken. Het historische pand is de gedroomde locatie voor jongeren om er hun stiel te leren. Onder begeleiding van professionele leraars en met de aanwezigheid van aannemer Aquastra worden de gevels gereinigd en schilderklaar gemaakt.”
De werkzaamheden moeten afgerond zijn tegen april 2021. Het einde van de nog resterende renovatie is voorzien tegen december 2021. Dan moet de historische vleugel instapklaar zijn voor de twee horecazaken.

Artikel verschenen op de website van Het Nieuwsblad