Leerlingen Arnoldusschool stappen en fietsen wereld rond op weg naar school

Zo’n High-Five levert de leerlingen virtuele punten op die ze vervolgens weer kunnen inleveren
voor prijzen of waarmee ze een online game kunnen spelen en hun avatar pimpen.

Het doel van het project is om kinderen in beweging te brengen en ze te motiveren om te stappen en fietsen naar school. “Dat doen we niet alleen omdat het goed is voor de gezondheid van de deelnemers, maar ook voor de fietservaring van de kinderen”, vertelt Authier Degryse, oprichter van High-Five.
Het project werd begin september opgestart bij basisschool Arnoldus. Alle kinderen kregen een leuke scantag op hun boekentas waarmee ze High-Five palen kunnen tikken op weg naar school. Zo’n High-Five levert de leerlingen virtuele punten op die ze vervolgens weer kunnen inleveren voor prijzen of waarmee ze een online game kunnen spelen en hun avatar pimpen.

Trots
De eerste resultaten zijn nu bekend. 56 procent van de leerlingen komt minstens een dag per week naar school met de fiets of te voet. Dat brengt het totaal op 10.364 High-Fives en dat staat gelijk aan 31.092 gestapte of gefietste kilometers. “We zijn bijzonder trots op de schitterende resultaten en de motivatie van de school bij de deelname van het project, stuk voor stuk echte superhelden”, aldus burgemeester Romina Vanhooren.
Het project loopt tot eind dit schooljaar. “De volgende jaren willen we ook de ander scholen de kans geven om in het project te stappen”, laat schepen van Mobiliteit, Gino Dumon nog weten.

Artikel verschenen in Het Nieuwsblad op 6 maart 2024