Leerlingen Pegasus terug uit Roemenië na Erasmusproject

Het Erasmusproject van GO! Atheneum Pegasus is op zijn einde gekomen. Vorige week kwamen de leerlingen van de Oostendse school die deelnamen aan het project terug uit Roemenië wat de laatste stop was. “Het was een heel leuk en leerrijk project die iedereen zal bijblijven”, zegt Joke Borra die leerkracht is en coördinator van het Erasmusproject.

Nadat de leerlingen van Atheneum Pegasus buitenlandse studenten ontvingen in Oostende en dan zelf naar Italië en Spanje trokken, was de laatste stop op het programma Roemenië. Daar ontvingen Roemeense leerlingen vier leerlingen en twee leerkrachten van Atheneum Pegasus. Dit project rond duurzaam toerisme moest de leerlingen laten kennismaken met verschillende manieren om op een duurzame manier te reizen. Op elke locatie stonden er verschillende activiteiten gepland die de leerlingen zelf moesten opstellen. Roemenië was de laatste stop op het programma.
“In hun bagage was er niet alleen vuile was en gekochte souvenirs te vinden, maar ook heel wat mooie herinneringen en belevenissen voor het leven”, zegt leerkracht Joke Borra. “Het was een hele ervaring om nooit te vergeten en zeker de moeite waard om opnieuw te doen. In Roemenië stonden weer een paar leuke activiteiten gepland. Zo hebben we een bezoek gebracht aan het kasteel van Dracula, hebben we een boottocht gedaan op de Donau, een jeeptocht in Letea Forst, het oudste natuurreservaat van Roemenië en natuurlijk kon een bezoek aan de hoofdstad Boekarest niet ontbreken. We hebben er geleerd dat het Parlementspaleis in Boekarest naast het Pentagon het grootste overheidsgebouw ter wereld is. Het was dus weer een geslaagde reis.”
In het totaal waren 64 leerlingen betrokken in dit project met leerlingen uit Athena Oostende, IES Sierra Luna Los Barrios uit Spanje, Istituto Magistrale Statale Giulia Molino Colombini uit Italië, Colegiul National Costache Negri uit Roemenië en 6o Gymnasio Larisas uit Griekenland.

Artikel verschenen op de website van Het Laatste Nieuws